Historiska matcher i Örebro

Första gången två distriktslag möts i Futsal

Nu till helgen i Örebro och Kumla skrivs historia. Då är det första gången som två distrikt möter varandra i Futsal. Örebro Läns Fotbollförbund gästas av ett pojklag samt ett flicklag från Västerbottens Fotbollförbund där spelarna är födda -00 eller senare.

Matcherna som kommer att vara dubbelmöten på pojk- respektive flicksidan, spelas på lördag i Mellringehallen kl 15.45 (pojk) och 18.00 (flick) samt söndag i Kumlahallen kl 11.15 (pojk) och 13.00 (flick). Matcharrangörer är Spartak Örebro FC tillsammans med Örebro Läns FF.

Örebro Läns FF har under ett antal år, mycket tack vare sitt seriespel, varit ett av de ledande distrikten i Sverige när det gäller Futsalen och dess utveckling.

Örebro är även representerat av två lag i den högsta futsalligan i Sverige, SFL. Spartak Örebro FC och Örebro Futsal Club har deltagit i seriespelet och där Spartak i år var mest framgångsrika med en 4:e placering.

Västerbotten har under de senaste åren tagit ett krafttag om Futsalen och är nu likt Örebro, ett av de ledande distrikten i Sverige när det gäller seriespel.

Västerbotten har under senaste futsalsäsongen även de två lag i högsta serien, Täfteå IK och Team TGUngdom FF.

Därför är det ingen tillfällighet att just dessa två länslag möts i de historiska matcherna.

Lagens trupper:

Örebro Läns FF Flick

Alma Lundström Adolfsbergs IK, Klara Torstensson Adolfsbergs IK, Jonna Dahlberg Adolfsbergs IK, Karin Palmér Adolfsbergs IK, Vera Söderbäck Adolfsbergs IK, Moa Åkerlund IF Eker Örebro, Ebba Öhrlund IF Eker Örebro, Frida Eriksson Rynninge IK, Frida Hörman Rynninge IK, Josefine Jarl Rynninge IK, Josefina Unevik Rynninge IK, Ellen Ericsson Yxhults IK, Emma Johansson Yxhults IK samt Matilda Vestman Yxhults IK

Västerbottens FF Flick

Linn Klasson Storumans IK, Wilma Hellström Mariehem SK, Wilma Schönfeldt Sunnanå SK, Emilia Frank Betsele IF, Alicia From Betsele IF, Magdalena Engman Betsele IF, Felicia Häggström Johansson Sandåkerns SK, Elin Pettersson Myckle IK, Eva Fors Mariehem SK, Miranda Dahlgren Myckle IK, Ottilia Lindberg Myckle IK, Lisa Sjögren Sunnanå SK, Mimmi Sellström IFK Umeå samt Elvira Fjällström Betsele IF

Örebro Läns FF Pojk

Edvin Hallin IFK Kumla, Philip Celik Mariebergs IK, Iliar Baktiaravitch Sultyyarov Frövi IK, Hussam Musa Frövi IK, William Eriksson Glanshammars IF, Emil Rolland IFK Kumla, Eric Widstrand IK Sturehov, Lukas Fahlström Latorps IF,  Jonathan Rasch Latorps IF, Albin Andersson Sköllersta IF, Oskar Lindmark Sköllersta IF, Gabriel Abrahamsson Örebro Syrianska IF, Gabriel Kaplan Örebro Syrianska IF samt Sami Berhe Örebro Syrianska IF

Västerbottens FF Pojk

Ali Ahmadi Sunnanå SK, Samuel Lindsköld Sunnanå SK, Emil Andersson Sunnanå SK, Max Bergqvist IFK Umeå, Viktor Ström Sandviks IK, Lucas Jonsson IFK Umeå, Adam Edlund Rönnskär Railcare IF, Lucas Lindfors Sunnanå SK, Lukas Renström Sunnanå SK, Alex Åman Sunnanå SK, Ayanle Ismail Ahmed Sunnanå SK, Yo Nachairoem Sunnanå SK, Nygoma Henocke Mangitukulu Morön BK samt Albin Näslund Täfteå IK