Stort grattis, Adam Bark, till platsen i P17-landslaget...

...som ska spela turnering i Örebro i veckan
- Tack så mycket till gratulationen. Att bli uttagen till landslaget är såklart väldigt roligt och ett kvitto på att jag gjort någonting bra. Självklart även en ära att få representera sitt eget land i landskamper.

Beskriv din fotbollsresa fram till idag. Hur har den sett ut?
- Jag började min fotbollskarriär i Rynninge IK vid sex års ålder, det var det första laget jag spelade i. Efter Rynninge var jag ett par år i Latorps IF, från jag var 10 till 12 år innan jag spelade vidare i Karlslund HFK. Året jag fyllde 13 bytte jag till IK Sturehov där jag spelade till jag var 15 år, både i deras A-lag och i 00-lag. I dag spelar jag i Örebro SK som jag spelat för i snart två år. Utöver dessa klubbar har jag spelat för Örebro Läns Fotbollsförbund då jag varit med på både Elitpojklägret och Post Nord Cup. Jag har även varit med landslaget ett flertal samlingar och landskamper.

Vad tror du gjorde att just du har blivit uttagen till landslaget?
- Jag antar att jag blivit uttagen till landslaget på grund av att jag gjort ett bra jobb detta år. Mina styrkor som fotbollspelare är min spelförståelse, snabbhet och teknik.

Vad har du för tips till de fotbollsintresserade ungdomar som har som främsta dröm att nå landslaget?
- Det tips jag har att ge till de ungdomar som drömmer om att spela för landslaget är att alltid vilja bli bättre, att åka ner till träningen oavsett väder. Lägga ner mycket tid på fotbollen och träna själv är även det ett måste.

Är det extra speciellt att få spela landskamper i Örebro län?
- Absolut är det speciellt att få äran att dra på sig den blågula tröjan i Örebro där jag är född och uppvuxen. Det kommer bli jätteroligt att spela här i Örebro, speciellt när familjen och vänner kommer och kollar.

Vad har du för uppmaning till alla "fotbollstörstiga" i länet?
- Vi är ett väldigt bra lag och det är inte ofta det är en landskamp här i Örebro. Därför tycker jag att alla ska ta chansen och komma och stötta oss.

- - -

Sveriges matcher spelas enligt nedan:

* 31 augusti 18.00, Sverige-Slovakien, Trängens IP
* 2 september 13.00, Sverige-Norge, Norvalla IP
* 4 september 18.00, Sverige-Rumänien, Grenadjärvallen

Övriga matcher spelas enligt nedan:

* 31 augusti 14.30, Rumänien-Norge, Grenadjärvallen
* 2 september 16.00, Rumänien-Slovakien, Trängens IP
* 4 september 14.30, Norge-Slovakien, Norvalla IP