F02: Örebro lyckades inte ta sig till semifinal

ÖLFF F02 lyckades inte ta sig vidare till semifinal, trots två bra prestationer vid helgens slutspel i Jönköping. (klicka på rubrik för att läsa mer)

På fredagen ställdes tjejerna mot Blekinge och ÖLFF tar hand om taktpinnen i matchen redan från start. Försvarsspelet är stabilt och vi skapar en hel del målchanser under den första halvleken. Blekinges målvakt gör det mycket bra och utdelningen kommer inte förra i halvlekens slutskede, då Cornelia Fernsten gör ledningsmålet för ÖLFF. I anfallet efter tilldelas dock Blekinge en straff som resulterar i ett oavgjort resultat i halvtid.

I den andra halvleken fortsätter ÖLFF att skapa målchanser, men Blekinges målvakt fortsätter att storspela, med bl a tre räddningar på frilägen. Och i matchens sista minut, lyckas Blekinge göra segermålet … Mycket surt med tanke på vår prestation i matchen borde ha räckt till en ganska klar seger, plus att vi får tre spelare skadade under matchen.

I lördagens match mot gruppfavoriten Östergötland är det alltså ett sargat ÖLFF ställer upp sig på planen. Förutom startelvan har vi endast en målvakt och en utespelare att tillgå i truppen. Trots detta gör vi en mycket bra första halvlek och stör verkligen Östergötland.

Halvleken är jämn och målchanserna fördelas ganska lika mellan lagen, men Östergötland går till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

Under den andra halvleken tar Östergötland över initiativet i matchen, då Örebro-tjejerna inte orkar hålla uppe pressen på bollhållare och farten i omställningsspelet, mycket pga. av att vi inte har möjligheten att genomföra fler än ett ordentligt byte. Östergötland gör ytterligare ett par mål och vinner till slut rättvist.

Vägen till slutspelet har inte varit spikrak, då vi haft problem att skapa målchanser, både mot Värmland i gruppspelet och mot Dalsland i kvalmatchen. Vi tar oss dock till slutspel för första gången på fem år och genomför ett bra slutspel i Jönköping, både som lag och med flera individuella prestationer av god kvalité. Noterbart är att i söndagens återstående gruppmatch, kör Östergötland över Blekinge med hela 7-1 …

Blekinge - Örebro 2 - 1 (1-1)
0-1  (43) Cornelia Fernsten

Örebro - Östergötland 0 - 3 (0-1)

(Vid pennan: Tony Kihlberg, SU Flick)