Inbjudan till målvaktsträning 14-18 år samt ledarfortbildning

Örebro Läns Fotbollförbund bjuder in flickor och pojkar födda 2001-2005 till Målvaktsträning. Vid dessa tillfällen genomförs samtidigt fortbildning för ledare/föräldrar/ målvaktsinstruktörer. Tillfällena genomförs på Sörbyvallen i Örebro vid följande datum:

  • Måndag den 6 maj, kl. 17.30-19.30
  • Måndag den 27 maj, kl. 17.30-19.30
  • Måndag den 10 juni, kl. 17.30-19.30

Klicka på rubriken för mer info och anmälan.

Tillfällena är öppna för alla intresserade målvakter och ledare i hela distriktet, oavsett tidigare målvaktsbakgrund. Vi vill och önskar att även tränare/ledare/föräldrar anmäler sig till dessa tillfällen. Då det ges tillfälle till utbildning och diskussion om målvaktsträning i föreningarna. Inga krav på förkunskaper bara man är intresserad så kom. Instruktörer är målvaktstränare från IK Sturehov.

Kostnad: Kostnadsfritt

Utrustning: Målvakter tar med handskar och vattenflaska. Arrangerande föreningar håller med 1 boll per deltagare.

Program
Träningscamp 1: Måndag 6/5 2018
Samling 17.15 på Sörbyvallen
Färdighetsområde: Reaktionstid/Snabbhet
Fokusområde för träningarna kommer att vara att rädda skott från kortare och längre avstånd, flexibilitets- och koordinationsövningar samt 1-1-situationer.

Träningscamp 2: Måndag 27/5 2018
Samling 17.15 på Sörbyvallen
Färdighetsområde: Spelförståelse
Fokusområde för träningarna kommer att vara sidförflyttningar, långskott, samt de aktiviteter målvakten kan utföra utanför straffområdet för att stoppa motståndarens anfallsspel och samtidigt hjälpa backlinjen. Modernt målvaktsspel som "Sweeper Keeper" kommer att gås igenom.

Träningscamp 3: Måndag 10/6 2018
Samling 17.15 på Sörbyvallen
Färdighetsområde: Anfallsspel
Fokusområde för träningarna kommer att vara tekniska och taktiska färdigheter, hur målvakten kan stödja i anfallsspelet och att hur målvakten gör för att behålla ägarskapet över bollen tillsammans med backlinjen.

Anmälan
Deltagare och ledare väljer fritt hur många och till vilka av passen de anmäler sig till. Vid anmälan ange i meddelandefältet vilka pass som du deltar vid.

Anmälan till:
Örebro Läns Fotbollförbund via olff.se. Klicka på ikon "Spelarutbildning" nere till höger på sidan. Klicka på den UTBILDNING du vill anmälda dig till och fyll i samtliga uppgifter. Du kan även gå direkt till denna länk: https://tinyurl.se/malvakt

Övrigt
Örebro Läns Fotbollförbund kommer under året även att erbjuda öppna målvaktsträningar för flickor och pojkar 11-13 år, inkl. ledarfortbildning för dessa åldrar. Håll utkik efter detta på olff.se

Frågor besvaras av
Fredrik Björn, IK Sturehov 070-2062889
Vladislav Mitev, IK Sturehov 076-2900548