Kvalmatch väntar för Örebro F03

I helgen har Cup Kommunals gruppspel spelats i Eskilstuna, där gruppen bestod av arrangerande Södermanland, Östergötland och Örebro län.

På fredagen inledde Östergötland med att besegra Södermanland med 3-0. Östergötland var också Örebro-tjejernas motstånd när man gick in i turneringen på lördagen.

Efter en ganska jämn inledning på matchen, tog Östergötland över mer och mer i den första halvleken och Örebro hade mycket svårt att få till något ordnat spel. Ett antal justeringar i både uppställning och arbetssätt gör att Örebro förändrar matchbilden positivt i den andra halvleken, även om de riktigt farliga målchanserna är få för båda lagen. Med tre minuter kvar lyckas dock Östergötland avgöra på en fast situation och står därmed som gruppsegrare redan efter två genomförda matcher i gruppen.

På söndagen möttes Örebro och Södermanland i en avgörande match om andraplatsen i gruppen, vilket innebär fortsatt kval för att nå slutspelet i januari. Örebro är det klart bättre laget matchen igenom, med ett välorganiserat försvarsspel och ett varierat anfallsspel. En 3-0 ledning i halvtid blir till slut 5-2 till Örebro. Den kommande kvalmatchen mot en annan av grupptvåorna kommer att spelas i december.

Målskyttar:
1-0 Linnea Wallin (assist Anna Sandberg)
2-0 Cornelia Karlsson (Anna Sandberg)
3-0 Sara Johansson (Anna Sandberg)
4-0 Cornelia Karlsson (IdaMaja Isacsson)
5-1 Lisa Aronsson (Zelda Stadsdahl)