Information om skärpta allmänna råd i Region Örebro Län

Idag den 3 november beslöt Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd för Region Örebro, som gäller fr.o.m. idag den 3 november t.o.m. den 24 november. Dessa innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar, men att barn födda 2005 och senare får genomföra träningar. Örebro Läns Fotbollförbund följer FHM:s rekommendationer och tydliggör nedan vad som gäller kommande 3 veckor i de tävlingar som är aktuella samt träningsverksamheten.

Futsalserier, alla åldrar lokalt:
Alla matcher i seriespelet som ska spelas fram t.o.m. den 24 november skjuts upp tills vidare. Hur vi eventuellt kommer att genomföra Futsalsäsongen 2020/2021 återkommer vi om senare.

Kval till P19, P17, P16 - Fotboll:
Alla matcher planerade fram t.o.m. den 24 november skjuts upp tills vidare. Vi återkommer med mer info senare när vi vet när matcherna eventuellt kan spelas.

Föreningsdrivna Cuper:
Fram till och med den 24 november kommer inga cuper, vare sig i futsal eller i fotboll, att få sanktion. Det gäller oavsett ålder, storlek och turneringsform. Om man ansöker om sanktion för en cup som genomförs efter den 24 november - kan det gå att få, men sanktionen dras in om restriktionerna förlängs. ÖLFF avråder starkt att lag från distriktet deltar i cuper i regioner där det inte finns skärpta allmänna råd.

Träningsmatcher:
INGA matcher ska spelas fram t.o.m. den 24 november oavsett ålder. Gäller såväl Fotboll som Futsal.

Träningar:
Endast spelare födda 2005 och yngre får genomföra träningar. För att vara tydliga så är man ett lag med blandade åldrar födda 2004-2005 får endast de spelare födda -2005 delta i träning.

Serier i SvFF:s regi:
Beslut och information kring dessa serier och tävlingar kommuniceras från SvFF.

Vi återkommer med mer info när vi har mer att informera om.