Träning för alla åldrar tillåts fr.o.m. måndag den 14 december.

SvFF:s riktlinjer och råd uppdaterade och gäller fr.o.m. den 14 december.

FHM:s Beslut finns här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/5da13979cd774f33ae44527f442221bd/andring-foreskrifter-allmanna-rad-hslf-fs-2020-12-gallerfrom-2020-12-14.pdf (PDF-dokument)

SvFF:s uppdaterade riktlinjer finns här:
Uppdaterade riktlinjer fr o m 14 december - Svensk fotboll

Nedan redogör vi för hur de allmänna råden bör tillämpas inom svensk fotboll och Örebro Läns FF:

Träningsverksamhet:
För representationslag (trupper) i de högsta serierna som omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott (OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Allsvenskan, Superettan och Ettan, liksom SFL och delar av RFL samt kval till dessa serier) samt för barn och unga födda 2005 och senare bör sedvanlig fotbollsträningsverksamhet, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott.

För de som är födda 2004 och tidigare, och som inte omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott, kan viss gemensam träning bedrivas. I enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd rekommenderar SvFF förening att tillse att deltagarna:
• kan hålla avstånd till varandra (förutom den närkontakt som är en naturlig del av spelet),
• inte delar utrustning med varandra,
• när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
• undviker gemensamma omklädningsrum,
• reser till och från aktiviteten individuellt, och
• utför aktiviteten i mindre grupper.
Om träning bedrivs inomhus – t.ex. futsal – är SvFF:s rekommendation att hänsyn tas till träningslokalens storlek, där högst tio spelare (åtta utespelare och två målvakter) i en fullstor idrottshall är ett riktmärke. Lag som består av många spelare bör delas upp i mindre grupper. Grupperna bör inte blandas och individuella övningar är att föredra.

Distriktsserier, cuper och träningsmatcher: (ÖLFF:s Beslut)
Året ut t.o.m. den 31 december kommer vi inte tillåta träningsmatcher i Fotboll och Futsal oavsett ålder.
Vad som kommer att gälla fr.o.m. den 1 januari 2021 avseende matcher och tävlingar kommer inom kort att beslutas men utgångspunkten är att följa uppdaterade riktlinjer.
Vi återkommer även med mer info om hur vi planerar att ev. genomföra Futsalsäsongen för 15 årsserier och yngre. Vad gäller seniorspel i Futsal samt 17-årsserierna med planerad start i januari avvaktar vi ev. ytterligare myndighetsbeslut innan vi ev. ställer in tävlingarna. Beslut förväntas senast i början av januari.

Utdrag från uppdaterade riktlinjer nedan gällande matcher/tävlingar:
Matcher, inklusive träningsmatcher, och tävlingar för spelare födda 2004 och tidigare ska tills vidare inte genomföras.
Enstaka matcher för spelare födda 2005 och senare får genomföras, även inom ramen för tävlings- och seriespel. Ett lag bör inte genomföra mer än en match per vecka. Cuper och sammandrag, där fler än två lag samlas på en och samma anläggning vid samma tidpunkt, ska undvikas och matcherna ska om möjligt spelas utomhus. SDF ska ta hänsyn till detta vid bedömningen av om en tävling, t.ex. en serie, ska genomföras och hur den i så fall ska planeras och organiseras.