Örebro läns Fotbollförbund i nytt innovativt samarbete med Sport Competence Sweden

Svenska Fotbollförbundet har tecknat ett nationellt avtal med Sport Competence Sweden.
Örebro läns Fotbollförbund ligger nu i frontlinjen och är ett av de första distriktsförbunden som nu går ut med erbjudandet till sina föreningar.

Sport Competence är en svensk innovation för svensk idrott och sammantaget troligtvis en av de största digitala satsningar som gjorts inom svensk idrott.Det Jönköpingsbaserade företaget Sport Competence lanserade den 29 oktober Sveriges Idrottsportal. Plattformen ger svensk idrottsrörelse ett helt nytt sätt att få tillgång till expertkunskap inom flera olika områden. Örebro länsFotbollförbund har nu anslutit sig till denna satsning. Samarbetet innebär att alla Örebro läns fotbollsföreningar och alla dess medlemmar får en helt ny och unik möjlighet att ta del av landets experter och kunskap för att utvecklas såväl sportsligt som organisatoriskt, både på individ- och föreningsnivå.

Sport Competence är den digitala samlingsplatsenför landets expertkompetens inom idrottsrörelsen. Plattformen innehåller bland annat digitala föreläsningar, seminarier och webbinarier inom ämnen och icke grenspecifika områden som Anatomi-Fysiologi, Föreningsutveckling, Idrottspsykologi, Värdegrundsarbete, Fysik träning, Kost, Marknadsföring, Skadeförebyggande träning och mycket mer. Experterna är alltifrån välkända idrottsprofiler, ledande forskare, ämnesexperter, aktiva elitidrottare och inspiratörer. Totalt är det f.n. ca 50 väl kända experter anslutna och 70 digitala föreläsningar/seminarier inspelade inom olika ämnesområden på Sport Competence. Att dessutom kunna ställa frågor och träffa experterna i realtid via portalen har aldrig tidigare varit möjligt…

- Vi är mycket glada över samarbetet med Örebro läns FF. Fotbollen ligger oss varmt om hjärtat och Svenska Fotbollsförbundet med ca 3200 föreningar är det absolut största förbundet i landet. Målet är dock att alla idrottsföreningar, dess medlemmar och förbund skall få tillgång till främsta kunskapen av de främsta experterna oavsett bredd- elit och ekonomiska förutsättningar, säger Ralf Lilja, VD och grundare för Sport Competence Sweden.

- Sport Competence ger Örebro länsFotbollförbund ett helt nytt sätt att utvecklas och få ny kunskap som inte tidigare varit möjligt. Vi tror och hoppas att det skall bli ett naturligt kompletterande verktyg för alla våra föreningar, dess ledare och medlemmar. Det är vidare även ett koncept som kan skapa ett mervärde till både befintliga- och nya partners och därmed ökade intäktsmöjligheter för våra föreningar, säger Björn Aurell, kanslichef på Örebro läns Fotbollförbund.

Kontakt:

Örebro läns Fotbollförbund
Björn Aurell, Kanslichef
Mail: kansli@olff.se
Tel: 070-5502710, 019-175553

Örebro läns Fotbollförbund
Daniel lindahl, utbildningsansvarig
Mail: Maila Daniel
Tel: 019-175552

Sport Competence Sweden
Ralf Lilja, VD
Mail. Ralf.lilja@sportcompetence.se
Tel: 0736-729939

Mer information:

Sportcompetence.se
Demofilm - Sport Competence (YouTube)